Hoveniersbedrijf Aardewerk | Actueel
woensdag 24 februari 2010 20:11

Vorst uit de grond, bomen er in!

De strenge winter lijkt eindelijk voorbij. Voor hoveniersbedrijf Aardewerk en andere tuinliefhebbers en –professionals begint een geweldige tijd. De groene vingers jeuken weer.

Vanaf het moment dat de eerste bodemlagen weer vorstvrij zijn, rinkelt de telefoon elke dag. Wekelijks vertrekt Aardewerk richting Boskoop om bij de beste kwekers van Europa, en tegen zeer scherpe prijzen, bomen, planten en struiken op te halen. Voor zowel particulieren als bedrijven kunnen wij scherpe afspraken maken. Doordat wij op bestelling leveren en de bomen direct bij de kwekers inkopen, zijn onze prijzen vele malen scherper dan beplanting bij tuincentra. Ook kunnen wij dankzij een groot kwekersnetwerk vrijwel elke boom leveren.

Verschillende Texelse klanten hebben alweer grote orders geplaatst. Wij leveren ze af in uw tuin en kunnen uw producten op verzoek vakkundig planten. Daarnaast krijgt u 100% garantie als de boom of struik buiten uw schuld sterft. Wilt u graag goed advies over welke beplanting in uw tuin en op het altijd winderige Texel de beste overlevingskansen heeft? Bel of mail ons vrijblijvend.

 
zondag 08 november 2009 19:42

Interessant nieuws over snoeien

In oktober en november willen veel mensen hun bomen of struiken (laten) snoeien. Zo ziet de tuin er tegen het einde van het jaar weer opgeruimd uit. Snoeien kan prima in deze periode, maar wees selectief.

 

Pas bijvoorbeeld op met struiken en bomen die vroeg in het voorjaar bloeien. Door deze rigoreus te kortwieken belemmer je hun groei. Ze beschikken in het najaar namelijk over onvoldoende energie om de 'schade' van afgesnoeide takken snel te herstellen. Ook loop je bij het snoeien van deze soorten de kans dat je onbedoeld delen snoeit die al bezig zijn knoppen te vormen. Daarnaast zijn deze soorten erg gevoelig voor vorstschade op de gesnoeide plekken.
Toch zijn er ook uitzonderingen op deze regel. Zo is het voor de bladverliezende Vlierstruik prima om hem in het najaar te snoeien. Deze boom is zo sterk, dat hij in zowel het voorjaar als het najaar goed gedijt bij verwijderen van takken. Dit geldt ook voor de meeste wilgensoorten.

Snoeien is een vakkundige en selectieve klus. Wilt u meer informatie over het uitbesteden van uw snoeiwerk? Neem dan gerust contact met ons op. 

 

Ook voor het riskante snoeiwerk draaien wij onze hand niet om. Meer weten? Kijk eens in ons fotoboek onder 'Riskant snoeiwerk'.

 
zondag 28 juni 2009 21:47

Je kunt je gras beter niet slaan

In april beginnen de temperaturen te stijgen. Dit aangevuld met een geregeld buitje, zorgt er voor dat het gras weer de grond uit 'brult'.

 

Hoveniersbedrijf Aardewerk is inmiddels al weer drie maanden volop bezig met het in conditie houden van gazonnen op verschillende plekken op het eiland Texel.
Vaak is een gazon kort na het maaien enkele dagen gelig van kleur. Geen fraai gezicht, vindt Aardewerk. Daarom maait dit bedrijf met de Locke messenkooimaaier. Deze verfijnde machine 'slaat' het overtollige gras er niet af, maar knipt het gras. Zoals het hoort. Gazonnen die met behulp van deze techniek worden gemaaid blijven altijd prachtig groen.

Wilt u meer weten over het onderhoud van uw gazon door hoveniersbedrijf Aardewerk? Neem gerust contact met ons op.

 
woensdag 24 december 2008 00:00

Hoveniersbedrijf Aardewerk vestigt zich op Texel

Na jaren naar tevredenheid in Boskoop  -het walhalla voor de boomkwekerij- en hovenierssector - gewerkt te hebben, heeft Gert van Klaveren gezin en bedrijf verhuisd naar het waddeneiland Texel. Vanaf nu kunnen de klanten op Texel makkelijker een beroep doen op vakkundig advies over hun tuin.

 
woensdag 17 december 2008 16:26

Boomkwekerijmuseum in Boskoop vernieuwd

Dit bijzondere museum, dat alles vertelt over de rijke boomkwekerij- en sierteeltgeschiedenis van Boskoop, is onlangs rigoreus verbouwd. In het voorjaar is een bezoek, in combinatie met een azaleatocht over het Boskoopse water, een aanrader. Meer informatie: www.boomkwekerijmuseum.nl

 
woensdag 17 december 2008 16:25

Wereld Natuur Fonds en Aardewerk

Ons bedrijf is donateur van WNF en volgt het werk van deze organisatie, die zich hard maakt voor het behoud van planten- en diersoorten en hun leefomgeving, met belangstelling. Bent u nog geen donateur? Kijk eens op www.wnf.nl en laat u overtuigen door het belang van het werk van het Wereld Natuurfonds.

 
woensdag 17 december 2008 16:24

Nederlanders weten te weinig over de hovenierssector

Dat blijkt uit het imago-onderzoek hoveniers van het Productschap Tuinbouw (PT) . Nederlanders vinden de producten en diensten van de hovenierssector van goede kwaliteit. Al vindt de meerderheid wel dat deze duur zijn. De helft van de Nederlanders heeft een positief beeld van de sector. 55-plussers zijn het meest positief en jongeren het minst. Op de vraag of mensen in de hovenierssector zouden willen werken, werd door tweederde van de Nederlanders afwijzend gereageerd. Met name onder jongeren is de animo laag.